Моята съдба – част от съдбата на човечеството

laitman_2008-12-25_8420_wВъпрос: Защо природата скрива от нас информацията за бъдещето?

Отговор: Защото от нея няма никаква необходимост, това касае само животинското тяло. Човек не подозира за приближаващите природни катастрофи – цунами, тайфуни, които животните усещат 2-3 дни предварително.

Животните предчувстват събитията, от които зависи техния живот. Но за човека всичко това е неизвестно, защото той притежава средства да се защити от ударите на природата.

Освен това, той няма разрешение за получаване на такава информация. На него му се струва, че разкрива природата, че все повече научава за нея и се учи да се защитава от нея. Но виждаме, че с целия си ум, не сме способни да предскажем екологичните катастрофи, които сами причиняваме.

И затова никога няма да ни е известно, каква беда ни очаква. Но дори и да знаем за нея от по-рано, това няма да облекчи нашата съдба. С нашето неправилно, егоистично поведение относно обществото, не сме в състояние да се защитим и да избегнем ударите на съдбата.

Затова само хората, занимаващи се с науката Кабала, могат де се издигнат над сляпата, предначертаната ни съдба и да я променят. Дори начинаещия, който нищо не знае и не разбира, започва да променя не само своята съдба, но и съдбата на целия свят. Тъй като всички сме свързани и живеем в интегрален свят, който е като едно „малко село”.

Днес това е очевидно за всички. Светът и преди това е бил такъв, но това не е било забелязвано. Затова изменяйки своята съдба, човек променя съдбата на цялото човечество и дори на цялата Вселена.

И обратното, за да измени своята лична съдба, човекът трябва да измени съдбата на цялото човечество, на целия свят. По друг начин той не може да повлияе на себе си, защото е част от интегралната система.

От 497-та беседа за новия живот, 11.01.2015

[152579]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: