Късметът изгражда съдбата

Началото е в постинга „Връзката между съдбата и звездите“

Въпрос: В какво е връзката и в какво е разликата между късмета и съдбата?

Отговор: Късметът изгражда съдбата. С помощта на действията между нас ние можем да въздействаме на Разума, управляващ целия ни живот, който се нарича Рош (Глава) на света Ацилут.

От там към нас слизат сили, но ние можем да решим как ще се спускат и по какъв начин ще ни повлияят. Тогава получаваме тяхното въздействие върху нас в правилен, прекрасен вид, готови сме за това. И затова влиянието на тези сили е добро.

Тези сили се наричат „знаци на късмета“ или „капки на късмета“ („мазалот“ от думата „нозел“/“стича се“), понеже се спускат към нас не на поток, а се стичат на капки и между тях има интервал, подобно ударите на пулса.

„Капките на късмета“ се спускат към нас и организират във всеки миг по какъв начин можем да се движим към целта. Тяхното действие е целенасочено. И ако от по-рано се подготвя за тази цел, то всяка капка действа в точно съвпадение с моето направление и тогава я възприемам като хубаво, приятно въздействие, ако съм готов за него.

Науката кабала обяснява какъв трябва да бъда, за да получа тези „капки на късмета“ в най-чудесния им вид и да вървя напред с тях, доколкото е възможно. Затова кабала се нарича наука за получаването, от иврит думата „лекабел“ – „да получа“.

Да кажем, седя в колата и някаква сила ме бута напред. Ако кормилото ми е обърнато на другата страна, то колата ще се обърне напряко на шосето и е неизвестно с какво ще се сблъска. Ако аз отрано, с всички свои „колела“ – желания с поглед към бъдещето, съм насочен в правилната посока, то всеки път „капката на късмета“ идваща към мен, ще ми действа за добро.

Да се стараем да вървим по вятъра, а не срещу него – това ни учи науката кабала. Още повече, че можем да извикаме върху себе си тези „знаци на късмета“, да ги притегляме с голяма сила и с голяма честота. Можем наистина „да се прегърнем“ с идващата към нас висша сила и да усилим нейното въздействие. Тогава пулсациите на тази сила ще бъдат по-чести и всяка от тях, по-мощна по своя резултат.

Така съкращавам своя път, на който постоянно се намирам в някакви ситуации от моя живот, изпитвайки натиск и извършвайки поправяне, по-бързо достигам предварително набелязаната цел, която не мога да променя. Но я достигам по чудесен, добър, приятен и кратък път и тази цел е моето съвършенство и вечност.

Така къзметът изгражда съдбата, тоест „знаците на късмета“ са пулсациите на тази сила, от тяхното въздействие върху мен аз изграждам съдбата. Съдбата, това е целият ми път.

Следва продължение…

От 494-та беседа за нов живот, 08.01.2015

[152317]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: