Краят на толерантността?

Съобщение: Посланието на Римския папа по случай Рождество е обръщение към надигащата се в света вълна от ненавист, гнет и насилие. В състояние на конфликт са буквално всички! В света има взрив от фанатизъм и екстремизъм. Злобата и омразата по религиозни, етнически и обществени причини, са широко разпространени по целия свят.

Всички страни и живеещите на територията на една страна народи са в конфликт помежду си, въпреки че доскоро не са им били чужди взаимната търпимост и съгласие. Защо сега тези народи се ненавиждат, вземат оръжие и убиват тези, които считат за свои врагове?

Лидери, държавни ръководители, религиозни деятели – тяхна е мисията да потушат инстинктите на ненавист, вражда, насилие сред широките слоеве от населението, да проявят към тях толерантност, мир и любов.

Реплика: Нито народите, нито техните водачи биха могли да предотвратят падането на света в омраза. Ключът към подобряването на света се намира само в народа на Израел, в неговото сплотяване заради разкриването на Твореца в света.

[150607]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: