Всички планети предпазват живота на Земята

laitman_2011-02-25_9650Въпрос: Звезди, късмет, съдба, астрология, карта на нашия живот – всичко това предизвиква в хората горещо любопитство, но остава скрито в мрака на неизвестността. Затова всеки е свободен да фантазира всичко, както поиска в тази област, и съществуват многобройни астрологични течения.

Но преди всичко ни се иска да узнаем: наистина ли има връзка между разположението на звездите и съдбата на човек?

Отговор: Това е абсолютно очевидно, щом живеем в интегрален свят, произлязъл от една точка на Големия взрив преди четиринадесет милиарда години. От тогава и до този момент той се развива по определени закони, от които и до днес сме разкрили само една дребна част. Но в това, което успяваме да разкрием, ние осъзнаваме железните закономерности и неразделната връзка между всички части на природата.

Нашата Слънчева система е създадена при изключително благоприятни условия, позволяващи възникването на живот. Земята не случайно се е оказала третата планета след Слънцето, намираща се в особени условия, обезпечавани и от двете предходни планети: Меркурий и Венера, и всички след нея – започвайки от Марс и нататък.

Интересното е, че всички планети, въртящи се около Слънцето заедно със Земята, имат собствена функция и спрямо нея. Едни ловят и поглъщат изхвърляните радиоактивни вълни на Слънцето, като не им дават да достигнат до Земята.

Чрез своето преместване планетите уравновесяват цялата тази голяма система. На нас ни се струва, че Земята се върти в пуст космос, но всъщност всички планети са сковани от строги връзки.

Например не много отдавна бе открито, че Юпитер – най-голямата планета от Слънчевата система, играе огромна роля в нашия живот. Ако не съществуваше неговата огромна маса, привличаща към себе си като магнит всички прелитащи наоколо отломки, то на Земята биха падали милион пъти повече метеорити, отколкото днес. По такъв начин тя се явява наш предпазен щит.

Едни планети ни защитават от вредно излъчване, втори работят като клапа заглушаваща резките колебания и обезпечаваща на Земята стабилни условия, в които може да съществува живота, трети привличат към себе си космическите обекти, заплашващи да се стоварят върху повърхността на Земята.

Всичко това работи като една система, която ние все още не разбираме до край. Кабала ни показва доколко всичко е свързано помежду си и как всеки елемент зависи един от друг. От мига, в който вселената е излязла от една точка, и до ден днешен, всичко в нея се управлява за сметка на една обща сила, удържаща цялата нежива, растителна, животинска природа и човечеството.

Затова, безусловно съществува връзка между нашата съдба и това, което се случва в небето, щом ние се намираме в една и съща система. Въпросът е само в това, можем ли да я разкрием и разберем?

Способни ли сме да достигнем до правилните изводи въз основа на хилядолетни наблюдения, записи, предавани от поколение на поколение? В такъв случай ние изучаваме на практика тази връзка. Или пък се основаваме не на опитните данни, а изучаваме основните закони и вече на тяхна основа разбираме какво ще се случи.

Има два пътя за изследване на природата: или по пътя на опита, или по пътя на постигането на нейните закони. Знаейки законите, ние вече без всякакви опитни данни можем да разчитаме бъдещето и да предсказваме какво ще се случи.

Из 489-та беседа за новия живот, 01. 01. 2015

[151737]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed