Смъртоносна диагноза

каббалист Михаэль ЛайтманИзследване: В САЩ сега е на мода терминът New Normal – ”новата нормалност” – хомосексуални бракове, сурогатни деца, жени – свещеници, мъже – домакини и много подобни. Но как се получи, че таблетки с наркотичен ефект станаха легализирани наркотици? – 70% от американците са на легални наркотици.

Употребата на успокоителни средства води до такива изменения на мозъка, както и при хроничния алкохолизъм. Употребата на популярни успокоителни, от класа на бензодиазепан за четири седмици водят до привикване, както към хероина. Страничните действия са халюцинации, главоболие, треперене и накрая смърт. От тях на практика не може да се ”измъкнеш”.

При рязко спиране употребата на тези медикаменти рискът от епилептични припадъци, инсулти, инфаркти, халюциниране е голям. Иронията на транквилизаторите е в това, че те се изписват при нервни заболявания и безсъние, но колкото повече време ги приемате, толкова по-нервни ставате и още по-лошо спите. Това води до увеличаване на дозата. Финалният стадий от зависимостта към бензодиазипана лекарите наричат ”деперсонализация” – загуба на интерес към живота, която често довежда до самоубийство.

От самото начало производителите знаят, че пациентите скоро ще станат зависими към лекарството. Затова по-голямата част от изписваните болкоуспокояващи не приличат на наркотици. Не е за учудване, че за една година от предозиране умират 15 хиляди американци – повече от употребяващите хероин и кокаин, взети заедно.

Наркомафията е включила аптеките в сферата на своите дейности. В резултат, днес 12 милиона жители на САЩ използват болкоуспокояващите за не-медицински цели.

Безумната употреба на психо-активни медикаменти от възрастните американци води до копиране от по-младите т.е. подражание на по-младите и децата. В резултат, американските тийнейджъри си имат своя мода на ”колела”. Учениците гълтат лекарства срещу синдрома „дефицит на внимание и хипер активност“ (СДВГ) – за подобряване на резултатите в училище.

Но по-лошото е, че една трета от американските родители смятат, че сега децата им ще са с по-високи резултати, взимайки лекарства срещу СДВГ, дори ако главата на детето си е наред. Родителите се стараят да защитят децата си от уличните наркотици, но не осъзнават, че използването на такива лекарства може да навреди на здравето на детето не по-малко от тях. Едно от изследванията показва, че 14% от използващите антидепресанти предизвиква пристъпи на агресия.

Знаейки за тези последствия, американските доктори продължават да изписват все повече таблетки, защото бизнес моделът на фармацевтичните компании е изграден не за да поддържа здравето, а да разболява – за насърчаване на продажбите фармацевтичните гиганти харчат по 60 милиарда долара на година – два пъти повече отколкото за изследвания.

А за да може такива инциденти да не подронват безграничната вяра на населението в чудодейната сила на таблетките, още един милиард фармацевтичните компании раздават… на американските лекари. Това наричат консултация и участие в изследванията: производителите на лекарства плащат на докторите, за да изписват тъкмо техните медикаменти.

Но дори това са жалки трохи в сравнение с 34 милиарда долара, които фармацевтичните магнати плащат за безплатна „проба“. Тоест, в пълно съответствие с главното правило на уличните нарко-търговци първата доза е безплатна – докторът зарибява своите пациенти с тези нови лекарства. При това всичко се извършва съобразно закона – за това са се погрижили фармацевтичните лобита.

Нарастващите печалби позволяват на производителите да привличат на своя страна все повече политици. В резултат на това, на милиони американци докторите поставят измислени диагнози и им изписват милиарди таблетки.

След легализацията на марихуаната в щата Колорадо, броят на децата, чиито родители ги лекуват с наркотици нарастна бързо. Легално продаваната марихуана в САЩ е най-бързо развиващият се пазар. През 2014 се очаква употребата да нарасне до 64% – до 2,34 милиарда.

Напоследък в САЩ станаха модерни тийнейджърските забави: Пристигащите изсипват донесените таблетки в голяма купа, а след това цяла вечер се подкрепят с таблетки и алкохол. Предозирането със смъртен изход на такива сборища зачестява.

Реплика: Общата криза на нашата егоистична природа се проявява навсякъде в нашия живот. И ние няма да можем да се справим с това, ако не започнем да променяме самите себе си!

[139903]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: