Свършено е с американската империя

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Уилям Блум, историк): 24% от населението на планетата смятат, че САЩ са най-голямата заплаха за мира по целия свят. Следва да се отбележи, че само 2% виждат такава опасност в Русия, а в Китай – 6%.

Това не е удивително, защото САЩ бомбардират, свалят демократично избрани правителства и окупират множество държави.

След Втората световна война, САЩ са направили опити да свалят повече от 50 правителства на чужди държави, по-голямата част от които са били избрани по демократичен път.

Също така, те са бомбардирали хора в повече от 30 страни, правили са опити за убийства на повече от 50 чуждестранни ръководители, опитвали са се да потиснат популистки или националистични движения в 20 страни, грубо са се вмесвали в демократични избори в минимум 30 държави.

САЩ участват във военни конфликти по целия свят, и всеки от тях може да доведе до много по-мащабна война. Изглежда, ролята на САЩ е в провоцирането на насилие, а не в неговото сдържане. Във вмешателство, вместо да бъде дадена възможността на хората от различните региони самостоятелно да разрешават споровете помежду си.

Могъществото на империята е скъпо удоволствие, както във финансов план, така и от страна на животите на хората. То струва скъпо както на Съединените Щати, така и на народа им.

Народът на САЩ не поддържа повече войната, а народите по света възстават против американското управление. Хората започват да се сплотяват, за да сложат край на американския милитаризъм и американската империя.

Реплика: Несъмнено, в течение на времето и ние (Израел) все повече и повече мислим също по този начин, усещайки и върху себе си безпринципния американски натиск. Всичко беше гладко, докато САЩ не стигнаха до Израел, но противопоставянето им с Израел ще сложи началото на техния край.

Това е защото Израел има мисия в този свят: да спомогнат за достигането на единна и добра връзка между хората по света и по този начин да издигнат света на следващото ниво на съществуване. А Израел тепърва започва да осъществява тази своя мисия. Заменяйки Израел, именно в такова време, от помощ към вреда, САЩ сами хвърлят себе си в безкрайно падение.

[140125]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed