Страната на зависимите и слабоволеви хора

Д-р Михаел ЛайтманИзследване: Жителите на Съединените щати постепенно попадат в една от най-силните физически и психологически зависимости към силно действащи лекарства, наркотици и спиртни напитки. За това практически свидетелстват всички официални изследвания.

70% от жителите употребяват силно действащи медикаменти на опиумна основа и антидепресанти; 60 милиона човека редовно злоупотребяват с алкохол; 22 милиона американци не могат да живеят без марихуана, хероин, кокаин, метамфетамин, ЛСД, при 70 милиона зависими американци съзнанието трайно се изменя към по-лошо.

Те постепенно се сриват нравствено, превръщайки се в слабоволеви престъпници, готови да тръгнат на всичко заради поредната доза.

Най-страшното е това, че в близка перспектива няма дори най-малък шанс за оздравяване на нацията.

От една страна, крупните фармацевтични компании се развиват стремително, печелейки трилиони долари от силнодействащи препарати. От друга страна, мексиканските картели захващат все нови територии на подземния пазар на наркотиците.

Реплика: Това състояние се разпространява по целия свят, в изгода за управляващите кръгове: много по-лесно се управлява едно слабоволно и зависимо население. Хората трябва да преминат през най-нисшата точка на падение, на осъзнаване на злото и едва след това те ще бъдат готови за промяна на самите себе си. Тогава ще могат да чуят и да реализират методиката на интегралното възпитание.

[129683]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed