Второ пришествие на ЛСД

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Жертви на забраненото ЛСД в САЩ са станали почти сто души: някои от тях, забивайки автомобилите си в бетонни стени, други, хвърляйки се през прозорците на високи сгради, трети проваляли уроците в училища и колежи с неадекватното си поведение и т.н.

Пресата бързо разнесе новините за това отравяне. Новата вълна популярност на ЛСД сред младите хора може да се превърне в гигантски разходи за здравеопазване и радикално да промени тактиката за борба с незаконните наркотици.

Преди петдесет години този халюциногенен наркотик стана неделима част от младежката култура. За разлика от кокаина, хероина и марихуаната, той потапя човек в абсолютно друга реалност. Употребяващи го твърдят, че чрез него започват да виждат със затворени очи, да четат мисли, да предсказват бъдещето и дори – да променят миналото, и т.н.

Имаше време, когато някои учени не осъждаха, а приветстваха употребата на ЛСД като “средство за разширяване на съзнанието”. Едва към края на 70-те години това наркотично увлечение започна да намалява.

В наркотичната индустрия се наблюдава криза. Разрешена в 20 щата, марихуаната вече не предизвиква голям интерес сред младежите. Вътрешното състояние на младежите от 80-те години съответстваше на кокаина; живеещите в депресивните и бунтарски 90 години на миналия век, обикнаха хероина; поколението от началото на новия век, не се определи към някой наркотик, а днешното поколение иска да открие нещо такова, което да му помогне изцяло да промени своето светоусещане.

Интересът към ЛСД е очевиден. Днес, дори и най-разполагащите подрастващи са депресирани заради пренасищане на пазара със стоки и услуги. Липсва им цел, към която да се стремят, но дълбоко в себе си те искат да намерят нещо, което да ги примами.

За разлика от марихуаната, хероина и кокаина, производството и транспортирането на ЛСД не предизвиква големи затруднения – това е течност, която се капва на парче хартия в микроскопични дози. Затова да се пренесат през границата сто хиляди порции от ЛСД е много по-лесно, отколкото сто хиляди таблетки, цигари или прахови дози.

Картелите, които се готвят да наводнят американския пазар с ЛСД през втората половина на 2014 година, вече започнаха маркетинговата си кампания.

ЛСД преди всичко ще се разпространява сред висшите слоеве на обществото.

Този халюциноген няма да се конкурира с марихуаната или хероина, той ще заеме свой участък от пазара. Картелите вече се примириха с това, че марихуаната скоро ще бъде изцяло легализирана в САЩ, а силно действащите продукти на фармацевтичните компании заменят хероина и кокаина.

Реплика: Хората изпитват силно желание да намерят смисъл, увлечение, цел. Наркотиците създават лъжливо усещане за “полет“, успокояват, отвличат. Но както увлечението по тях в миналото вече е преминавало, така ще премине и сега. Защото нашата природа, егоизмът, се развива постоянно, изисквайки все по-точен отговор на въпроса за смисъла на съществуването ни. Разкриването на неговата истинска цел е в прехода на нивото на вечността и съвършенството.

Нашето разпространение ще помогне този период да бъде преминат по-бързо и ще накара човечеството да се заеме с истинската работа – преходът на следващото ниво на съществуване.

[130654]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed