Мнението на експерта за следващия стадий на кризата

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: Еврозоната се движи по път, водещ към дълбока депресия. По време на следващия икономически шок,заразата може бързо да се разпространи по глобалните търговски вериги, провокирайки глобален икономически колапс.

Взаимозависимостта ни показва, че всички ще се озовем в това положение. Финансовите шокове могат да се разпространят по света за броени секунди. Съвремените градове имат запас от храна и вода за три дни.

Когато икономиката засяда, се губи способността ни да обслужваме старите дългове и длъжниците се превръщат в неплатежеспособни. Нарастващата сложност тласка системата все по-далече от състоянието на равновесие. Десетки милиарди взаимовръзки във веригите от доставки са прекалено сложни, затова никой не ги разбира.

Политическите решения се осланят на остарелите икономически модели, създадени за стабилни условия. Икономическата криза предизвиква фрагментацията на обществото, където разпространяването на страховете и растежът на национализма са признаци на икономическа криза.

Мащтабните засушавания в големите производствени региони, такива като САЩ и Индия, само влошават ситуацията. Кризата, която ще последва, ще е огромна, светът не може да се подготви за нея. Растящото напрежение в глобалната икономика я прави все по-малко еластична.

Реплика: Именно затова не трябва да чакаме по-добри условия за разпространението на методиката за поправяне на света, а да прилагаме всички усилия, така че човечеството да е наясно с истинските причини за кризата и за пътищата, водещи към изхода от нея.

[130836] 

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: