В авангарда на процеса за поправяне

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос:Искам да разбера, какво е това ”Бней Барух”?

Отговор: “Бней Барух” е особена група от хора, призвана за първи път в историята на човечеството да извърши поправянето на целия свят и да достигне сливането с Твореца.

За първи път това се случва, не защото Творецът е избрал, някаква определена личност, както по-рано е избирал от всяко поколение кабалист, който е трябвало да продължава тази верига. Тук става въпрос за истинското поправяне, за голяма маса от хора, теглещи след себе си цялото човечество. Това е първата вълна, която се издига и се устремява към Твореца.

Най-напредналият отряд, вървящ в авангарда на поправянето – това е групата ”Бней Барух”, която аз възглавявам. Няма за какво да се притесняваме от това, а следва да усетим възложената ни отговорност и поддръжката, която получаваме. Не трябва да се страхуваме от нищо. Задължени сме да се научим да стоим между двете сили и да умеем да противодействаме на своите вътрешни и външни врагове, на световния Фараон.

Такава е нашата задача. Невъзможно е да напредваме по друг начин, освен между двете сили. Ние стоим по средата и организираме тяхната борба помежду им. Не само целият свят е срещу нас, но и самите ние вътре, също сме против! И все пак, трябва да се отъждествим с нашити точки в сърцето и да ги съединим, и тогава ще победим.

По степента на нашето напредване, войната ще става все по-широка, по-ожесточена, по-дълбока, по-заплашителна. От една страна, светът ще разбира, че няма изход, получавайки удар след удар, а от друга страна, все пак ще се съпротивлява. Творецът ще ожесточава, все повече сърцето на Фараона.

Би ни се сторило, че е време вече да престанем да протестираме, тъй като светът пада в пропастта. Но сърцето е така ожесточено, че човекът не разбира и не усеща опасността. Може да помислим, че след тежките удари, хората ще се съгласят, ще се опомнят и ще хукнат към нас за методиката на спасението. Но всичко ще е,  обратно.

Трябва да разберем този процес. Това е война, която зависи от нас. Творецът не може сам да воюва срещу Фараона, ако не използваме Неговата сила. Моисей трябва да стои по средата между тези великани, тези две сили: Творецът и Фараонът. Тъкмо Моисей със своята гега определя  точно, каква ще бъде тази война.

Затова ни е необходимо да растем и възмъжаваме, за да разбираме повече и да усещаме повече. Няма от какво да се страхуваме, трябва просто да знаем, че върви война за поправянето и да се наслаждаваме на този процес! Да не се наслаждаваме егоистично, а да се радваме на това, че е започнал процесът, в който се явяваме най-авангардната сила, приближаваща цялата Малхут от света на Безкрайността към поправянето.

От урок по статия на Рабаш, 06.12.2013

[122616]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed