Единството на света

Д-р Михаел ЛайтманПроучване: Ятото скакалци, безпогрешно намира пътя през пустинята до зелените долини, където има храна. Но индивиди, които са отделени от ятото, губят посоката. Изучавайки ежегодните прелети на птиците, учените са смятали, че техните движения се ръководят от старите и опитни индивиди.

Но днес е установено, че в прелетните ята няма водещ, често начело на ятото летят младите птици, излюпили се от яйцата през лятото и нямащи никакъв опит от прелитанията. Но отделена от ятото, птицата не може да намери нужната посока.

Рибите също „поумняват“, оказващи се в пасаж: групата риби избира правилната посока, което не е типично за единичната риба.

В строящ се термитник учените поставили преградки, разделящи го от строителите. Термитите продължили работата и всеки проход, вентилационен канал или помещение, които се оказали разделени с преградка, точно съвпадали, едно спрямо друго.

Полските мишки и лемингите (вид дребни гризачи) по време на миграция, срещайки по пътя си ров, го запълнят с телата си, по които другите продължавали движението. Стъпканите не правят опит да се измъкнат, образувайки мост за тези, които вървят след тях. Най-силният инстинкт за оцеляване се оказва напълно подтиснат.

Да се докаже, че организми, населяващи Земята, образуват някаква съвкупност на следващ, по-висок порядък, засега не се е удало, точно както и да се опровергае тази хипотеза. Неин, неоспорим плюс, обаче се явява това, че тя не само обяснява „волята“ на една или друга популация, но и предлага модел на света, в който няма свои и чужди, където всичко живо е взаимосвързано, взаимозависимо и хармонично се допълва един с друг.

Коментар: За да докажем на света, е необходимо да разкрием единната и единствена сила, управляваща света – „Няма никой, освен Него“. Науката Кабала разкрива това. Останалите науки, основани на изследването на света чрез ограничените егоистични свойства, не са в състояние да разкрият това единство.

[122659]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: