Признак за поправяне

Д-р Михаел ЛайтманВъпрос: По какви признаци можем да определим дали едно желание е поправено?

Отговор: Поправеното желание е способно да се съедини с другите желания. По такъв начин може да го проверим. Ако няколко желания се съединят помежду си, значи те в някаква степен са поправени и имат общ екран.

Две желания, съединени заедно, могат да образуват духовен парцуф. По същия начин две клетки се сливат заедно и дават началото на нов организъм. Всяка от тези клетки е егоистична, затова тяхното съединение става за сметка на висшата сила на природата. Въпреки че всяка клетка по своята егоистична природа е призвана да охранява своите граници, но силата на инстинкта се проявява и ги заставя да се съединят.

Силата на природа съединява клетките, разбива техният егоистичен екран, обвивката, не позволяваща им да се слеят. Въпреки че в природата всичко се случва автоматично, съгласно инстинкта, ние трябва да помолим за това, защото не сме обичайна част от природата, а желание за уподобяване на Твореца. Следователно ние ползваме Неговата сила, но сами строим творението. Както е казано, Творецът е подготвил всичко и е разбил творението, а праведниците го поправят и възстановяват.

От урока по статия на Рабаш, 30.10.2013

[119597]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed