Смъртта не съществува

каббалист Михаэль ЛайтманПроучване: Повечето учени не вярват в задгробния живот. Но професор Роберт Ланц твърди, че може да докаже съществуването на живот след смъртта. Доказателството е в квантовата физика. Съгласно теорията на биоцентризма, смъртта, както ние я разбираме е илюзия, създадена от нашето съзнание.

Смятаме, че животът се състои в активности на въглерода и молекулите. Докато те са активни, ние живеем, а след това – гнием в земята. Хората вярват в смъртта, защото на това ги учат или защото човешкото съзнание асоциира живота с работата на вътрешните органи. Но животът и биологията заемат централно място в реалността, животът твори Вселената, а не обратно.

Това означава, че съзнанието на човека определя формата и размера на обектите във Вселената. Всичко, което виждате, не може да съществува без нашето съзнание. Пространството и времето са инструменти на нашия ум. Веднага щом приемете тази теория, за вас става очевидно, че смъртта не съществува.

Реплика: Кабала говори за това от времето на Адам. Усещането за света е субективно. Засега ние усещаме съществуването си чрез това, което се нарича нашето тяло, т.е. в нашите пет сетивни органа. Кабала позволява на всеки човек да развие допълнителни сетивни органи и по такъв начин да усети света друг, над съществуването в животинско тяло.

[121080]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: