Конгрес не за себе си

Месец по-късно – на 1 ноември започва нашия конгрес в България, за който имам големи надежди. Конгресът е сравнително евтин и се провежда на приятно място. Отправям покана за участие към всички, които имат такава възможност. Необходимата подготовка e, че ще пристигна ден преди откриването – заповядайте и вие, ако можете! Ще проведем екскурзия и изобщо, “тренировка” преди началото.

Като цяло, този конгрес е предназначен не само за страните от балканския регион. Разбира се, на него ще има много участници от Източна Европа, а също от Русия, Украйна, Турция, Прибалтика, да и въобще от целия свят. В програмата на нашата среща е  и интегралното възпитание, и науката кабала. С групите участници ще обсъдим множество теми, ще съгласуваме въпросите по разпространение и обучение , за да ги включим към общия процес.

Много чакам това събитие. Предполагам, всеки човек в тази или друга степен разбира, че именно така той по най-краткия и надежден път се придвижва към целта на творението, към самореализацията. И затова всеки трябва от цялото си сърце да участва в престоящия конгрес. Нали няма средство по-мощно, от участието на конгрес заради другите. Това е най-ефективното средство в придвижването към разкритие на Твореца.

Въпрос:  Как да се издигнем над всички национални различия, над езиковите препятствия, и да се обединим още по-силно?

Отговор: Това е нашата задача – да се издигнем над всички различия, над всички завеси, всички стени между нас. Ако не бяха те, ние бихме били една душа. Разбиването на съсъдите е поставило всеки в своята ”черупка”, и като резултат всички ние, сме като орехи в торба, свързани само от външни обстоятелства, а не от вътрешна връзка…

От урока по статия на Бал а-Сулам ”Една заповед”, 30.09.2013

[117618]   

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: