Легализация на наркотиците

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Е. Брюн, гл. лекар по зависимост от наркотици, Русия): Днес светът се е разделил на две части: на тези, които смятат, че е разумно да се легализират наркотиците, и на други, които са категорично против. Но броят на противниците за легализация се съкращава.

Раздават се много гласове за легализация на леките наркотици. В някои щати на Америка е легализирана марихуаната за медицински цели, за болни.

В британската фармакопея през 19 век конопът е влизал за лечение на депресии, опиатът за лечение на психози, но светът се е отказал от това, тъй като последствията от такова лечение са по-лоши.

Днес всеки човек може да отиде при „зелен доктор“ и да каже: „Прекарах психотравма, жена ми/мъжът ми ме обиди“. И той изписва доза марихуана. Съществува пълзяща легализация на наркотиците. Това става в много щати на Америка, това става и в Европа. Русия е категорично против.

Цяла Европа е поразена от идеята за легализиране не само на еднополовите бракове. И Америка се движи в същата посока. Южна Америка се бори активно против легализирането, макар че там дъвчат кокаин. Арабският свят е категорично против.

Реплика: Писал съм много пъти, че кампанията против тютюнопушенето е като прелюдия към легализирането на наркотиците – за успокоение на масите.

[111802]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed