Проваленият изпит

каббалист Михаэль ЛайтманКонгреса в Ню-Джърси. Урок №3

Въпрос: Вие казвате, че трябва да се стараем да съзираме Твореца зад всичко, включително и в мислите и чувствата. Но когато се случва нещо лошо, е много трудно да се държим за Него и още повече, да се измъкваме нагоре от подобни състояния. Защо Творецът ни поставя в такива условия, над които не сме способни да се издигнем? С разума си разбирам, че трябва да се издигна, но това е невъзможно.

Отговор: Няма такива състояния, над които да не можем да се издигнем. Всяко състояние точно съответства на сегашното ни ниво и ни позволява да го преодолеем. Ако, влагайки всичките си сили, търпим неуспех, това означава, че не сме подготвили достатъчно базата.

Да кажем, че сега ти предстои изпит, който много искаш да вземеш успешно. Но не си се подготвил достатъчно и затова, колкото и да се ”потиш”, колкото и да мислиш върху въпросите, това няма да ти помогне. Тогава, какъв е смисълът да се оплакваш, че си вложил всичките си сили и не си сполучил?

Затова, човечеството и всеки от нас се развива съгласно програмата и ако правилно подготвяме себе си и обкръжението, то не може да не ни се отдаде да преодолеем всяко едно състояние по пътя си. Тъй като те идват поетапно, съответстващи на строгия план и ние получаваме всичко необходимо, за да сме готови за тях.

От урок №3 на конгреса в Ню-Джърси ”От Аз към Ние, към Единство”, 10.05.2013

[107404]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: