Целта на фармацевтичната индустрия: здравите хора да се чувстват болни

каббалист Михаэль ЛайтманИзследване: В медицината рeдовно се появяват нови методи за диагностика и лечение, лекарства и биологично активни вещества. Те се отнасят към вече известни болести, но за да успее на пазара, на новото му се налага да „открива“ неизвестни по-рано болести. Или обявяват за заболяване нещо, което по-рано не се е смятало за такова.

Потенциалните клиенти са едновременно и потенциални покупатели и като резултат, наред с истинските болести, все повече се появяват и измислени. Главното е да се намери подходящ симптом, а след това да се внуши на хората, че имат някаква патология.

Измислените болести, по мнение на British Medical Journal, са повече от 200. Сред тях са бръчките, оплешивяването, целулитът, образуването на ушна кал, алергиите на XXI век – това съвсем не са заболявания, а преднамерено се тълкуват като болести. В резултат, огромна част от средствата на хората отиват за лечение на активно развиващи се мними недъзи.

Към измислените болести се отнасят остеохондрозата – в медицината с това се обозначава рядко заболяване на костите и ставите при децата.

Ярък пример за измислена болест е целулита. Истинският целулит е рядко фиброзно възпаление на подкожните влакна. А това, което обикновено се подразбира под целулит, е просто козметична особеност на женските подкожни мастни влакна.

Хламидозата я диагностицират и лекуват на всяка крачка със скъпи препарати.

Показателна е раздутата от МЗО през 2009 година истерия със свинския грип – затова пък само в Русия са продадени 13 милиона опаковки от препарата Терафлу.

Често нови болести се изобретяват за състоятелни млади, относително здрави хора – към световния списък за мними болести са добавени „нарушение функцията на евстахиевата тръба“, „Пикочно-каменна болест до стадий на образуване на камъни“, „замърсеност на организма“, „задръстване на червата“. На преден план излиза ранната диагностика на инфаркта, пневмонията, менингита – макар че докато не се случат, за никаква ранна диагностика не може и дума да става!

Популярно е, че няма здрави хора, а има недоизследвани. Често страничният ефект от приемането на лекарства се разглежда като проява на ново заболяване.

САЩ са на първо място по измислянето на болести, основно в диагностика на психични заболяване – синдром на повишената активност при децата и прочее…

Реплика:  Докато егоизмът „ни устройва бал“, ще ни „лекуват“ от всичко угодно, заради собствената си печалба. Най-мръсният бизнес е в бяла престилка!

[104006]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed