Безработицата – освобождаване от ненужното

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: В европейските страни, обхванати от кризата, младежите практически нямат шансове да си намерят работа. Във възрастовата категория до 24 години – 6 от 10 гърци са без работа. Всеки ден в Гърция безработни стават по 900 човека.

В Гърция и Испания всеки втори млад човек няма работа. Тези, които днес нямат работа, и в течение на следващите пет години няма да успеят да намерят постоянна работа. Това е изгубено поколение – дори неголям период отсъствие на работа в началото на кариерата влияе негативно на професионалното развитие, води до усещането, че животът така и не започва. Трагедията на масовата безработица и нейните рискове за социалния свят явно не се дооценяват

Безработицата сред младежите в ЕС ежегодно се изразява в 150 млд. евро – 1.2 от БВП на ЕС. По-добре да имаш дори и временна работа и възможност да разшириш собствения хоризонт, отколкото да лежиш на дивана. Най-големият проблем настъпва, когато младежите отпускат ръце и напълно излизат от работния живот.

Реплика: Положението бавно, но неотклонно ще се изостря, защото желанията се променят и хората престават да се увличат от шопинг, търсят по-малко материални напълвания. След като се обезпечи с необходимото, човек не намира смисъл да работи ”излишно”. Такова е природното развитие на желанието в нас, то е неумолимо.

Следващият етап на потребление е вътрешен, чувствен, изход в друго пространство, в усещане на висшите управляващи сили на природата. Усещането на пустота е прелюдия към тази нова степен. Науката Кабала е наука за напълване на себе си, и ще се разкрие като необходима на човека.

[103948]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed