Дайте възможност на Твореца да работи

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако Творецът е създал желанието само заради поправяне, при което да се уподобим на Него, то ние за какво сме Му? Къде е нашият избор, в какво се състои нашето действие? Това наша работа ли е или на Твореца?

Отговор: Цялата наша работа се състои в това, да дадем на Твореца възможност да работи, защото ние самите не можем нищо да направим. Независимо, че сами по себе си сме чувстващ, съзнаващ материал, т.е. имаме сърце и разум, но това нищо не ни дава, освен възможността да осъзнаем, какво бихме искали да променим. А не можем нищо да променим.

Затова всичките ни опити да променим света не водят до нищо. Не трябва да се опитваме да променяме нищо. Трябва само да се стараем да привличаме висшата светлина, която може да промени всичко.

Ако желаните промени са в съответствие с Висшата светлина, тогава тя ще направи тези промени, и ние ще получим онова, което желаем, в противен случай ще си останем при нашите неосъществени желания.

Затова цялата ни работа се състои в това да разберем, кои промени в нас са желателни и тогава светлината ще направи останалото.

От виртуалния урок, 03.03.2013

[102074]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed