Вечно болното човечество

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: Фармацевтичната мафия създава все повече и повече всякакви лекарства. За да се купуват, се създават нови болести, а в медиите постоянно се поддържа психозата от типа ”всички скоро ще умрем от грипа”. Извършва се масова манипулация на съзнанието.

В страните от ЕС съществуват повече от 12 000 лекарствени артикула, като в това време MЗO заявява, че за лечение на всички видове заболявания стигат и 200 вида. Тогава за какво съществува това разнообразие от фармацевтични препарати?

Докторът не е лечител, а дилър. Отминаха онези времена, когато лекарят сам е приготвял прахчетата и сиропите. Съвременните лекари не притежават знания в областта на медицинската химия, малко се знае за механизма и действието на лекарствата, колкото е по-възрастен докторът, толкова повече е изостанал от живота. Лекарите са жертва на рекламата, предлагаща нови препарати и техните целебни свойства, разпространявани от различните компании, имащи дял от продажбата на лекарства. Ролята на доктора става все по-пасивна, той не лекува, а избира препарата, който му посочва рекламата.

Отрицателни лекарства: Всички видове лекарства са на основата на реактивен, ”отрицателен” принцип на действие. Антибиотиците, противовъзпалителните и успокояващите средства, препаратите за понижаване на кръвното налягане, антидепресантите – лекуват вече проявилото се заболяване. Затова, ако се удари по печалбата на всички тази фармацевтични компании по света, тогава биха се появили лекарства, които реално да лекуват и да предотвратяват заболяванията. Разбира се, такива лекарства не се появяват.

Медицината може да поддържа съществуването на 90 годишните старци, но това е изгодно само за производителите на лекарства – затова техният идеал е ”вечният болен”. Лекарствата не трябва да лекуват, а само да поддържат.

Фармацевтичния октопод. “Sandoz”, “Ciba Geidy”, “Hoffmann La Roche”, “Bayer” са фармацевтични транснационални корпорации. В техни ръце се намират повечето патенти за използване на химическите вещества за медицински цели. Техни експерти се явяват съветниците на политическите сили и органите на държавната власт по въпросите на медицината и здравеопазването. Те съветват какви лекарства да бъдат внесени в регистъра на разрешените – в полза на своите интереси. Тук се разкрива корупционната връзка между политиците и фармацевтите. От здравето на населението никой не се интересува. Някой добре си топли ръцете на това.

Реплика: Всички области от живота ни се ръководят от егоизма – и докато не го поправим на противоположното му свойство отдаване, ще страдаме от всичките му прояви. Безполезно е да се опитваме да поправим само една проява на нашата Природа, защото такова явление се наблюдава в цялото общество, в целия свят. Затова, само уподобявайки се на Природата, на нейния основен Закон за интегрална взаимозависимост ще се спасим от заплашващото ни бъдеще.

 [98428]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed