Епидемия от самота залива света

каббалист Михаэль ЛайтманДанни на СЗО: Повече от 350 милиона души по света страдат от депресия. Броят на хората, страдащи от самота в света, нараства експоненциално. Над 30% от хората в света страдат от самота и емоционална изолация. Развитието на нови технологии, по-специално, комуникацията по Skype чрез Интернет, само допринася за този сериозен проблем.

Страдащите от самота не са склонни да споделят проблема си с обкръжаващите, въпреки че отчаяно се нуждаят от подкрепата и съчувствието на близките си. Физическа травма и силно чувство на социално отхвърляне предизвикват в мозъка на човек еднакви реакции. Освен това, самотата може значително да намали продължителността на живота, както и  да доведе до нарушения и разстройства на съня.

Коментар: Човек е програмиран да се обединява с другите, въпреки егоизма си. Това показва двойнствеността на нашата природа, но в средната линия, възникваща в нас с помощта на светлината (възвръщаща към Източника – Твореца), получаваме, независимо от двойствената ни природа, съвършенство, вечност и покой.

 [94866]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: