Не принуждавай да те влачат на носилка!

каббалист Михаэль ЛайтманАко по време на падение не извършваш правилните действия, издигаш пред себе си двойна бариера. Едната бариера е трябвало да я преодолееш при разкриването на новата празнота. Но ти си я отблъснал и си казал, че не е по силите ти да я преодолееш.

Сега ще ти се наложи да чакаш дотогава, докато Творецът отново не те призове, т.е. в теб ще се разкрият нови условия за поправяне на този същия проблем, но в друг вариант. Творецът подменя един ангел, една сила с друга и дава на човек нова възможност за напредък.

Човек действа вътре в съвършената система и е задължен да изпълни своята част, зависеща от него, за да подсигури съществуването на цялата система и нейния напредък в осъществяване на целта. Това движение се осъществява от цялата система, където всеки елемент се пробужда и зависи от останалите съгласно реда на поправянето отдолу нагоре, по веригата на информационните гени (решимот).

Ако човек не реализира своето решимо, какво ще се случи? Получава се така, че другите ще бъдат принудени да изпълнят неговите задължения вместо него. С това, човек нанася огромна вреда на всички, ако не изпълнява тези задачи, които се разкриват пред него. С това вреди на цялата система, на цялата група. Той не дава на групата да напредва и сякаш я извежда в кръговете за наказания, карайки я да прави допълнителни поправяния, за да изпълни онова, което той не е отработил.

Те са принудени да го влачат на раменете си, с една дума, както в боя, когато тежко ранения се налага да бъде носен на носилка. Това е много печално състояние за групата.

Доколкото цялата система е затворена и изходът на решимото определя кой трябва да действа първи, а кой след това, и как сме свързани помежду си, то всичките ни действия са зависими и следват едно от другото. От онова, че не си изпълнил навреме задачата си, преклоняваш себе си и целия свят в посока на обвинението, вместо в посока на оправданието. Ти стоиш на стрелката на везната и я накланяш ту в едната, ту в другата посока, носейки отговорност за целия свят.

От урока по писмо на Баал а-Сулам, 24.09.2012

[88939]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed

Previous Post: