Да разкрием метод за спасение

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Публикувани данни за психическото състояние на подрастващите и младите хора – 18,5% са насочени към самоубийство. Как да реагираме на това?

Отговор: Образователната система не възпитава, а само обучава, системата на здравеопазване не се грижи за пациентите, а за продажбата на лекарства и т.н. Егоизмът ни се е развил и се е превърнал в ракова тумор, който убива човечеството. Хората нямат отговор на въпроса за смисъла на страданията и въобще за смисъла на живота. В миналото, малкият егоизъм и религията са успокявали хората и са давали надежда за отвъдния свят. Религията не може да успокои развития егоизъм, тя е надживяла себе си, човек иска не само да слуша и да вярва, а да вижда и чувства.

Това позволява само Кабала, която е метод за разкриване на върховната власт на Природата (Твореца), нейната цел и програма за управление – по време на живота на човек в този свят. Трябва бързо да разкрием тази техника на света – и не само самоубийствата, а всички отношения на човек към неговото съществуване ще се променят положително и рационално. Друго решение на кризата и нейните конкретни проявления – НЯМА!

[87682]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed