Облаци над хоризонта

каббалист Михаэль ЛайтманВ наши дни се разкрива моментът на истината: целият свят прилича на детска градина без възпитател. Той не знае къде да се намеси и с паника наблюдава как изчезват познатите ориентири.

Това е забележително състояние. Вече отдавна говорим за него, независимо, че предполагахме, че то ще настъпи по-бързо. Сега трябва да предотвратим смутовете и безредиците, които могат да се получат в следствие на бъркотията.

Тъй като ни заплашва много болезнена криза и световна война. Ние се свличаме към нея, съгласно законите на света. Днес онези, които ”управляват” света, са загубили някогашната си сила и затова сега се замислят: ”А дали да не започнем бойни действия, за да започнем всичко на чисто, отначало”. Несъмнено има възможност за поправяне на ситуацията, да се предотврати войната, ”да омекотим” пътя – и успехът в това зависи от нас. Както пише Баал а-Сулам, ако не спрем това свличане, човечеството ще започне световна ядрена война.  Такъв е естественият ход на нещата, воден от егоизма, ако в него не се внася светлина.

Още повече, Баал а-Сулам споменава за Четвърта световна война. Това означава, че ще има кой да я води след Третата. Това възможно ли е ? Напълно. И дори много скоро.

Какво трябва да се направи? Да продължаваме с разпространението и да укрепваме единството. Трябват ни тези две мощни сили, способни да променят баланса.

Помислете си за това хубавичко. Нужни са ни колкото се може повече учители, повече възпитатели, повече ако може лектори, и ние с всички сили се подготвяме за тяхното реализиране сред масите.

Ситуацията е критична. Тъй като до сегашните прояви на кризата – това е само връхчето на айсберга, съвсем мъничко в сравнение с онова, което ни спестяват. Елита харчи огромни сили и средства, за да скрие истинското положение в света. Поради липса на друг изход, те капка по капка освобождават информация чрез медиите.

Освен това, към икономическите бедствия се прибавят екологичните: Изправени сме пред тежки катастрофи, сравнявайки ги с някогашните, а някогашните са нищо пред днешните. Очаква ни недостиг на вода, на продукти, самото ни съществуване на Земята е под заплаха. Работата не е в това да се лишим от ”хранителните запаси”, да намалим храната, да живеем в една стая – не, ситуацията е много по-лоша.

Въпрос: Значи ли това, че през целия си живот, трябва да отдам всичките си сили на обединението и разпространението?

Отговор: Да. А в останалото да се ограничим до най-необходимото – онова, от което ти с радост би се избавил, но не можеш, защото то е необходимо на тялото.

От урок по ”Предисловие към книгата Зоар”, 10.07.2012

[82587]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: