Начало на развитието на Човека

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Класическото образование осигурява преход от един клас в друг в училище, след това постъпване във висше учебно заведение и преход от един курс в следващ. Тоест при човека е построена определена ясна структура. Дори когато постъпва в университет или го завършва, той осъзнава, че пред него има етапи, степени и т.н.

След като се обединим и преминем на ниво „Човек“, там също ли има някакви етапи, степени и продължава ли развитието на човека ?

Отговор: Точно там започва развитието на Човека, защото само там започва разбирането на природата. Днес мислим само за това, как да ни е по-удобно: появи се нещо – и хайде. И тези закони, които разбираме – това са само ограничени закони, както показват проучванията на Айнщайн, Хю Еверет и други учени. Това са само ограничени, много малки закони на природата, които буквално проникват в егоизма ни, дават на егоистичното ни съзнание някаква малка светлинка и само това усещаме, само това и изследваме. А останалата огромна част от природата е скрита от нас.

Световете, по стъпалата на които се издигаме, достигайки нивото „Човек“ – са нашите състояния, ясно определени нива на разбиране. Нашият егоизъм работи също там, но не егоизъм от животински тип, а насочен към разбиране на скритите части на природата.

От беседата по интегралното възпитание, 25.05.2012

[82240]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: