Типа на връзката определя свойството

каббалист Михаэль ЛайтманСтановище (Н.Кристакис, PhD): Новите свойства се дължат на връзките ни в социалните мрежи, тези свойства са следствие от структурата на мрежата, а не толкова от самите хора, които са част от нея.

Така например двата материала: графит (в моливите) и диамант. И двата са съставени от въглерод, но в единия от тях атомите на въглерода са подредени в слоеве – и вие получавате графит – мек и черен, а в другия, същите тези атоми на въглерода са свързани в кристална решетка и получавате диамант – прозрачен и твърд. Самите свойства мекота – коравост, твърдост – прозрачност, не се намират в атомите на въглерода. Те се намират именно във връзките на атомите на въглерода или най малкото –  възникват, като резултат от взаимовръзката на тези атоми.

По подобен начин, характерът на взаимоотношенията между хората дава на обединението им (групата) различни свойства. Именно общуването между хората прави цялото по-голямо от сбора на съставните му части.

Забележка: Именно чрез обединението помежду си, ние създаваме свойство, което привлича към нас висшата енергия (ОМ) и под това въздействие се променяме от абсолютни егоисти в алтруисти.

[78473]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed