Възход към върха на пирамидата

конгресс, группаВъпрос: Как трябва да почувствам групата в резултат от семинара?
Отговор: Групата – това е “един”, защото е била създадена само една душа. И колкото повече разкривам строежа на единната душа – с това разкривам групата.
Групата – това не е материално понятие, не са 10 физически тела, стоящи в кръг. Групата е това, което построяваме над нашия егоизъм, чрез връзката помежду ни, принизявайки своето его и издигайки важността на съединението, Твореца, светлината. Колкото повече раздалечаваме тези две противоположни точки, издигайки важността на отдаването, любовта, съединението – там, на върха, започваме да се усещаме като един.
Всеки чувства не самия себе си, а само това общо едно – извън своето тяло, мисли и желания. Усещаме само едно желание и една мисъл, “като един човек с едно сърце”. Това се нарича група.
Ако действаме все така по време на семинар, то построяваме в групата общ локатор, който започва да улавя всички останали “единици” в залата, образували се от всеки кръг или приближили се към това. А след това с този сензор ще започна да усещам всички души на праведниците, всичко съществуващо в духовния свят – това става моят съсъд, с който работя в духовното.
Всичко това е благодарение на групата, и затова се обединяваме по 10 човека или повече, а след това и групите помежду си. Така постепенно все повече се съединяваме по пирамидата, докато не стигнем до върха й и не станем действително едно цяло.
От урока на тема “Въпроси за преминалите конгреси”, 17.05.2012
[78229]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed