Председателят на МОЗ зачеркнал съвременната медицина

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (Маргарет Чен, оглавяваща МОЗ): Светът е на стъпка от кризата, защото антибиотиците вече не изпълняват своето предназначение. Поставя се под заплаха дори и изпълнението на обикновени операции, а всяка драскотина, без лечение с антибиотици, може да завърши с летален изход. Всичко това води до залез на съвременната медицина.

Главата на МОЗ също подставя под съмнение ефективността на неотдавна създадените революционни средства срещу туберкулозата, маларията, бактериалните инфекции и СПИН.

Оказва се, че в близко време светът ще влезе в “пост-антибиотическата ера”, което може да  доведе до толериране на препарати, заменящи стандартните антибиотици, което от своя страна би предизвикало удължаване срокът на лечението и увеличаване вероятността от неблагоприятни токсични ефекти. В дадения момент, като че ли лекарите не се доверяват на антибиотиците като основно средство за лечение.

В последно време, съгласно статистиката, вероятността от смърт в следствие на заразяване с резистентни патогени се е увеличила с 50%. Като в крайна сметка, всички бактерии стават резистентни. Това  се дължи на дългото и неразумно използване на антибиотици – констатират експерти.

Реплика: Независимо, че кризата се нарича всеобща, глобална, тя не е само около Земното кълбо, а е върху цялостната дейност на човека, защото изхожда от нашето егоистично отношение към обществото и света. И само когато започнем да се отнасяме разумно към себе си и природата – ще  можем да уравновесим всички проблеми, в това число и болестите.

[73310]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed