Кризата предизвиква силен стрес

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Икономическият спад удря не само по портфейлите на гражданите, но и по тяхното психическо благополучие – количеството на депресиите сред работещите граждани се е повишило с 40%. Всеки четвърти работник изпитва силен стрес, количеството на отсъствия поради болест се е повишило с 25%.

Стресът – това е нормално явление за организма, което е необходимо за неговото развитие и защита. Едновременно, ако стресът стане хроничен, ние не успяваме да се възстановим, и настъпва изтощение. От стреса първа страда имунната система.

Реплика: Но именно стресът и депресията предизвикват потребност от истинско лекуване – основно, в търсенето на добро и комфортно усещане, а не на печалба и власт. Желанието за обикновено спокойствие ще доведе хората до разбиране на истинските ценности. Да се достигнат е възможно само с общо сближаване, създаване на позитивна обща обстановка.

Умората от конкуренция, безмислеността от печеленето, ще се прояви във всеки и ще определи нов вид на съществуване – за достигане на корена на живота, подема на ново стъпало, на усещане на природата – нейната вечност и хармония. Така,чрез страданията, природата ни води към целта .

[71297]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed