Какво би могло да бъде по-добро от хармония с Природата?

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако се опитвам да дойда в интегралността, да вложа в това усилие, тогава гарантиран ли ми е добър живот?

Отговор: Разбира се. Не може да има по-добро от хармония с цялата Природа, която изисква от вас всички тези сили. Ако сте в хармония с тях, вие влизате в състояние на абсолютен комфорт.

Никога до сега не сме изпитвали такова нещо, целият ни живот е бягство от по-големи страдания към по-малки. Ние дори не си представяме какво означава комфортно състояние. И става дума за това, че аз не чувствам тялото си. Разбирате ли? Тъй като ние чувстваме тялото си защото то ни боли – в противен случай не бихме го усещали.

Състоянието на абсолютен комфорт води до факта, че човек престава дори да чувства тялото си, то сякаш се разтваря в чувствата му, вече го няма.

Реплика: Ако това е толкова очевидно, защо хората не се възползват от тази възможност?

Отговор: Това е както малкото дете, което не иска да полага усилие, а усилия трябва да се полагат. Ние се опитваме да направим този процес по-лесен като предварително създаваме добра среда и когато човек попадне в нея ще му бъде просто, лесно, приятно. Но за това са нужни огромни средства, необходима е световна наднационална организация, която ще разполага с огромни ресурси.

От 12-а бесеа за интергралното възпитание, 16.12.2011

[72854]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed