Растенията общуват

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Учените са успели да потвърдят отдавнашната хипотеза на градинарите за това, че растенията могат да обменят информация помежду си. До този извод специалистите стигнали с помощта на експеримент, модифицирйки ген на представител на семейството на зелето, който е инициирал производство на газ, когато повърхността на растението е била повредена.

Отрязвайки с ножица един лист от зелето, изследователите забелязали, че то започнало да изпуска газ, съобщавайки с това на своите съседи за възможна опастност. Две други растения, които се намирали в близост, получавайки предупреждението, започнали активно да отделят токсични химични вещества, предназначени за борба с потенциални хищници.

Този процес за пръв път е бил заснет с камера и потвърждава вероятността от това, растенията да общуват помежду си на доста сложен език.

Реплика: Връзка съществува между всички видове природа: нежива, растителна, животинска (включително човека), както във видовете и на различните степени, така и във всички пресечни точки между тях, образувайки интегрална затворена пълна схема.

Всички елементи в нея са напълно зависими, всеки от всички, – и ние едва започваме да осъзнаваме в каква затворена система от връзки съществуваме. Това трябва да ни накара внимателно да се отнасяме към всичко и да се стремим да изучим системата, за да достигнем своето равновесие в нея – и в това е залога на нашето благополучие.

[70113]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed