Пристрастения мозък може да поправим с възпитание

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение (University of Cambridge, списание Science): В мозъка на хора с наркомания съществуват някои изменения, открили изследователи от Университета в Кеймбридж. Сходни изменения се установяват и в мозъка на братята и сестрите им, които не вземат наркотици.

Оказва се, че употребяващите наркотици и техните братя и сестри еднакво страдат от слаб самоконтрол и не могат да се спрат навреме. Загубата на самоконтрол е един от основните признаци на зависимост. Такъв човек не е наясно с последиците от своите действия и не може да ги управлява.

Мозъкът на наркоманите е мозък със слаба способност да оцени значението на определени събития и техните последствия, невъзможност да се контролира. Но се оказва, освен това, че мозъкът на наркоманите първоначално, още преди срещата с наркотиците, предварително, генетично е предразположен към формиране на зависимост от вещества или от нещо друго.

Освен това, учените са открили същите изменения в мозъка на роднините на наркоманите, които не приемат наркотици. Това потвърждава факта, че не всичко зависи от генетиката. Условията на живот и възпитанието могат да преодолеят дори най-проблемните функции в структурата на мозъка и да се избавим от пристрастяване.

Реплика: Всичко зависи от възпитанието, дори развитието от Homo Sapiens, или по-точно, от Homo erectus – човек, в смисъла на Адам – от думата „подобен“ на Твореца. Тъй като възпитанието оказва въздействие. А възпитанието чрез кабалистичните източници предизвиква въздействието на висшата светлина, която променя програмата на мислене и общуване.

[68900]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed