Тайна сигнализация, свързваща сърцата

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Как изглежда групата, която е вече в духовното?

Отговор: Външно няма да се забелязва нищо, всички ще изглеждат като обикновени хора. А вътре ще става всичко онова, за което ние четем в кабалистическите книги. Ще видиш същите лица, но ще се отнасяш към тях по друг начин.

Ще чувстваш мрежата на вътрешната връзка между всички – тъкмо тя ще образува онова място, в което ще се разкрие духовния свят. Сякаш си получил фенерче, включваш го и започваш да виждаш дърветата, камъните, хората, животните – целия свят.

Това светещо фенерче е твоето добро отношение към останалите, взаимното поръчителство, което ти усещаш към тях. В това взаимно поръчителство, което произлиза от теб, започваш да проявяваш висшата система и виждаш, че в нея, направо пред теб, има дървета, животни, хора, които по-рано не си забелязвал.

Само че, всички тези неживи предмети, растения, животни и хора, не са материални, както в нашия свят, а са духовни. Такава картина се разкрива пред теб. От тук са всички онези познати лица наоколо, но ти разкриваш вътрешната връзка между тях.

Някога, много отдавна, гледах филм за обир на диамантена борса. В него крадците пръскаха с боядисващ спрей, и в тази мъгла се виждаха лазерните лъчи, включващи сигнализацията, ако някой пресича стаята.

Ето и ти сякаш разпръскваш около себе си такъв спрей, като облак от душевно отношение, усещане за обединение, поръчителство, и в него се проявяват лазерните лъчи, съединяващи ни един  друг – виждаш как те преминават и свързват всички заедно.

Ти разкриваш структурата на отношенията, виждаш как тя действа и управлява всичко. Ти разбираш, че в крайна сметка, тя движи всичко.

Сега виждаш, как всички се движат, но не разбираш, какви сили ги задействат. А тогава, изведнъж започваш да усещаш и физически, и вътрешно, сякаш някаква ръка влиза вътре в куклата и започва да я движи. Това означава да разкриеш висшето управление.

И съответно, се учиш как сам да съответстваш на тази система за управление – както движенията на добър кон се съгласуват с желанията на  ездача.

От урока по статия от книгата “Шамати”, 20.01.2012

[67079]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed