Свършиха природните ресурси на Земята

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Хората вече изразходваха водата, която спонтанно се възобновяваше във водоемите, тревата, която растеше по пасбищата, рибата от езерата и моретата, събраха цялата реколта от плодородните земи и отнеха всички дарове на гората. И едновременно изчерпаха местата за складиране на ненужните отпадъци, започвайки от парниковите газове, пораждащи климатичния хаос.

Когато настъпи времето на нашите внуци да плащат за нанесените щети, хората ще са опустошили вече моретата и реките, ще са изловили рибата и морските продукти ще са нарушили естественото възпроизводство. Всяка минута те ще унищожават горите, равняващи се по площ на 65 футболни игрища. През това време атмосферата ще е обхваната от парниковите газове, което ще доведе до глобално затопляне.

Не се иска много, за да се намали човешкото влияние върху обкръжаващата среда: да се яде по-малко месо, понякога да се използва велосипед или метро, а не лека кола, да се използват обновяващи се източници на енергия, взимайки пример от китайците и индийците, които преживяват само с най-необходимото.

Експертите на  Global Footprint Network предсказаха, че при днешното темпо на потребление към 2030 година ще ни трябва още една планета, защото нуждата от природни ресурси превишава с 30% предлагането. Специалистите подчертаха, че екосистемите не успяват да се възобновяват от голямото потребление на ресурсите.

Реплика: Природата ще ни принуди да преминем към разумно потребление, когато колкото и милиарди да станем, ако разумно използваме дадените ни природни ресурси, те ще се самообновяват и самовъзтановяват. И даже онези ресурси, които ни се струва, че са изчезнали напълно – отново ще се появят, ако ние на ниво ”разумен човек” се уравновесим с природата, чрез своето интегрално обединение и всеобщо поръчителство, с което ще предизвикаме в природата силите на хармонията и равновесие.

[64838]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed