Медицината – доходна работа

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Имунизациите за различни болести са велико откритие на медицината. Те са спасили огромен брой хора. Но срещу ваксинирането на децата и възрастните постоянно нараства вълна от недоволство. Защо неща, които вече са се доказали, предизвикват такава съпротива?

Отговор: Някога хората не са се доверявали на лекарствата и ваксините, а сега не се доверяват на лекарите. Тъй като лекарите днес са предани на парите, а не на здравето на хората. Медицината се превърна в бизнес, медикаментите не се отпускат за лечение, а за печалба. Разбира се, че целият наш свят е егоистичен, обаче в тази сфера хората са особено чувствителни.

Животът за обикновения човек е най-скъпото съкровище. Но той не може да го повери на лекаря, защото лекарят не мисли за неговото здраве, а за парите му. Лекуването днес е огромен  бизнес.

Оттук идва съпротивлението, неразбирането, ”черната”, нетрадиционната, алтернативната медицина… Как може така – човек да бъде лекуван спрямо неговите финансови възможности? Нали по тела всички сме равни. Но не, лекарят професионално оценява дебелината на портфейла на пациента и горещо му препоръчва това, което в други случаи  премълчава.

Всичко е прогнило в съвременния свят и медицината не е изключение…

От урока по статията “Свобода на волята”, 03.01.2012

[65195]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed