Апокалипсис атакува човечеството

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (А. Миловзоров): Saxo Bank предрича двойно нарастване цената на пшеницата през 2012 година. Но с какво ще се промени животът на европейците или на руския потребител, ако белия хляб поскъпне два пъти? С нищо. Средният европеец харчи за храна 20% от дохода си. В Русия  – 50%.

Но има държави, където хората харчат за храна 90% от дохода си. В Сомалия, заради продължилата суша, могат да загинат 250 000 човека.

Никой още не бърза да помогне. Тъй като това е пазар за западните фермери.

А огромните доставки от храни хранят огромната армия от борсови спекуланти. Пазарът не е заинтересован от развитието на селското стопанство в гладуващите страни. За да се промени пазарната логика, трябва да се извърши масово навлизане  в Европа на бежанци от Африка, спасяващи се от глада (те могат да достигнат до 150 милиона) или гладни бунтове, способни да нарушат цялата световна търговия и да прекратят доставките на нефт за Запада.

Реплика: Масовият глад предизвиква непредсказуеми последици, и те ще принудят  света да преразгледа своето пренебрежително отношение към съседите и да се погрижи за взаимното поръчителство.

[64990]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed