Най-щастливи и нещастни страни на Земята

каббалист Михаэль ЛайтманИзследване на WIN-Gallup International: Щастливи ли са хората на Земята и жителите на кои страни са по-щастливи от другите? Най-щастливото място на Земята се оказала Република на Островите Фиджи – 89% от нейните жители се чувстват щастливи, а жителите на Литва – само 9%. Като цяло на Земята живеят повече щастливи (53%) отколкото нещастни хора.

Сред най-щастливите страни водят Нигерия (84%), Холандия (77%), Швейцария (76%), Колумбия (71%), Финландия (70%), Германия (68%), Исландия (66%), Дания (64%), Бразилия (63%).

Нивото на щастие не зависи от икономическото благосъстояние на страната. В групата на  страните с ниски доходи, щастливи се оказаха Южна Корея, Исландия, Саудитска Арабия, Аржентина, Малайзия, Тунис, Бразилия, Перу, Азербайджан.

Страните с нещастни жители са: Чехия, Турция, България, Македония, Южна Африка, Китай, Индия, Украйна и Русия.

Повечето руснаци не са могли да определят дали са щастливи – 42%. Определено щастливи са се определили 39%, навярно щастливи – 8%. В Западна Европа най-нещастна е Ирландия.

Най-ниски са показателите за щастие в: Грузия – 10%, Палестинската автономия 10%, Литва 9%, Сърбия 8%, Палестина 7%, Египет 0%. А в Румъния този коефициент по принцип е 10%. Оказва се, че усещането за щастие, няма нищо общо с икономическите очаквания. Хората, които не принадлежат към нито една религиозна организация са по-малко щастливи, от вярващите.

Реплика: Очевидно е, че човек не е машина и всичко възприема сетивно и субективно. Разбира се, ако удовлетвори телесните си (животински, необходими) потребности, то може да получи безгранично щастие от чувството за единство.

[65985]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed