Ето каква история!

Съобщение: През 1944 година във влака от Рим за Генуа сред пасажерите седяла жена, по националност еврейка. Имало много хора, бил час пик, всички четяли вестници или гледали през прозореца. Някои разговаряли помежду си на италянски.

Влязъл СС офицер и веднага се отправил към жената еврейка, която седяла в средата на вагона до прозореца. Немецът твърдо знаел защо и накъде се е отправил, имал е информация от осведомен по расовите въпроси доносник. На пътя на немеца застанала млада италиянка, която по това време била бременна.

– По-нататък няма да минете – казала жената на есесовеца – няма да ви пусна.

Тя стояла уверено и твърдо, с намерението да не го пусне.

– Целият вагон е с мен и ние няма да ви дадем тази дама, повярвайте и си вървете – казала тя. Италиянците наоколо темпераментно кимали с глава – няма да ви отстъпим еврейката.

Немецът постоял, запристъпвал от пръсти на пети, след това се обърнал наляво и излязъл. Смутен, зъл, самотен, ненавиждан. Италия е съюзник, между впрочем.

Бременната италиянка, която спасила еврейката в този влак, била майката на Берлускони. За това разказва Бинямин Натаняу.

Не намерих нито дума за тази история в нито един от вестниците или по телевизионните новини. Е, така са ги учили, ясно! Или не е ясно?

[62130]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed