За да се родим по-бързо

Международен конгрес „Арвут“. Урок №7

Въпрос: Казахте, че се намираме в процес на духовно раждане. Как да завършим това раждане, а след завършването, как да съхраним това състояние и да способстваме продължаването на растежа?

Отговор: Процесът на раждане включва в себе си две сили: силата на самия плод и силата на неговата майка: външната сила, която ни притиска, за да се родим, и вътрешната сила да се съединим в едно желание – и тогава сме готови да се родим. Защото, какво се ражда от нас – това е едно наше общо цяло желание, в което започваме да усещаме реалността, която вече съществува помежду ни, но е скрита от нас от нашия егоизъм. Затова кабала се нарича тайна наука – защото тя разкрива скритото от нас.

За да я разкрием са ни нужни външни сили, които да ни оказват натиск. Или тази функция изпълнява природата, или ние създаваме такъв натиск чрез създаване на своя обкръжаваща среда. Желателно е женската част на нашето събрание да оказва върху нас този натиск, за да бъде принудена мъжката част да се обърне към обединението, за да може от всички наши лични стремежи към разкриване на висшата реалност, да се образува един стремеж – и тогава я разкриваме, което се нарича „раждаме се в новия свят”, подобно на това както се раждаме в нашия.

По въпросите, желанията, потока на мислите, общото течение, духът и настроението, се усеща, че участниците на нашия конгрес започват да усещат тази, възникваща над нас реалност.

От 7-я урок на международния конгрес „Арвут“, 08.12.2011

[62739]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed