Прогноза на футуролозите

Мнение ( Global Business Network, обслужващ конгрес в США): Прогноза, какво очаква човечеството през 30-те години на 21 век. Прогноза на GBN през 1961 година за 30 години напред, се е потвърдила на 90%. Някои прогнози:

Всеобща компютъризация. Миниатюрни компютри ще разбират нашата реч и почерк, ще се превърнат в личен секретар, изпълняващ множество функции.

Компютри ще управляват автомобилите. Роботизация – почистването, гладенето, готвенето ще се изпълняват от роботи, които хората ще възприемат като домашни животни.

Използва се само ядрена, слънчева и вятърна енергия. Полети със скорост 2500км/ч. Пътувания на магнитна възглавница. На луната добиване на полезни изкопаеми.

С помощта на генното инженерство са въведени растения и животни. Домат с тегло няколко килограма или кокошка с размери на куче. По съгласуване с родителите, на бъдещото дете се подбира пола, теглото, цвета на косата, очите и т.н.

Температурата на Земята ще се повиши на 2-2,5 градуса. На юг от Канада ще бъдат субтропици, а на юг от САЩ ще се превърне в пустиня. Около 15% от територията на страните в Югоизточна Азия, Япония и Великобритания ще се затопли.

Ще се прекрати помощта за слаборазвитите страни, техните територии ще ги обявят за резерви под външно управление.

В промишлеността е заета 10% работна сила. 60% – в сферата на информатиката и обслужването. 30% – безработни. За не вписаните в рамките на обществото ( просяци, алкохолици, наркомани, психично болни) са създадени специални резервации.

Ръстът на престъпност ще застави правителството да ожесточи съдебното законодателство и да въведе доживотен затвор и смъртно наказание, дори за по-леките престъпления. Самоубийството ще се счита за социално приемливо, а дългия живот ще се възприема като егоизъм.

Съотношението мъже и жени ще съставя 40:60, което ще доведе до промяна на ролята на половете. Обект на сексуално преследване ще стане мъжът. Средният ръст при мъжете ще бъде 185-190 см, при жените -175-180 см. На възраст при 50-години 60% от мъжете ще бъдат плешиви, а при жените – 20%. Едновременно, изкуственото пресаждане на коса ще стане обикновено нещо.

Поради пренаселване на планетата ще бъде въведено ограничение – не повече от две деца на семейство. Ще бъдат намерени средства за такива неизличими болести като рак, СПИН, диабет и др. Но, за съжаление, ще се появят други, не по-малко страшни. Почти 80% от хората преди полов акт ще приемат стимулиращи средства… Вратовръзката като детайл на дрехата окончателно ще изчезне.

Съветваме да съхраните тази бележка и след 30 години да се сравни с действителността.

Реплика: Всичко ще се определя от степента на вътрешна взаимна връзка между хората, – изхождайки от всеобщата зависимост, обществото ще измени своята форма, приоритети на развитие, закони на поведение и пр.. Само природното ни развитие към единен, цял, обществен организъм ( интегрално общество) ще определи бъдещето ни и никаква мярка на научно -индустриално развитие.

[59928]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed