Попитахте? – Отговарям… – 88

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от блогa: Ако попитате човек какво е душа, повечето ще отговорят, че това е нещо като облак или някаква енергия, характерна за този човек (неговата реакция на ставащото наоколо). По време на занятията аз разбрах, че душата е свойство на характера, което не ни е известно, и че я откриваме само когато се обединим един с друг.

Но жената не може да се обединява. Това означава ли, че тя няма душа? Жената не привлича светлина, затова може да не изучава ”Учението за Десетте Сфироти” или Зоар. Някога сме имали жени – пророчици. Каква е разликата между тях и гледачките?

Отговор: Със своето участие, жената получава всичко чрез мъжа, дори без да изучава кабала, независимо, че днес това не е забранено за никого.

Въпрос от английския блог: Когато се чувствам леко и добре, какво трябва да направя за да разкрия бързо недостатъка в себе си? Тази сутрин се събудих с чувство на необходимост от връзка с другите по време на урока, но занятията започват късно през нощта. Аз имах усещането,че си губя времето напразно. Какво да правя в такива случаи?

Отговор: Да четете Шамати, Псалмите или каквото и да е от нашите източници.

[60557]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed