Питахте? – Отговарям… – 84

Въпрос от ивритския блог: Разбрах, че има закони и сили в нашия свят. Какъв закон или сила може да не ми даде да придобия свойството отдаване и защо? Как мога да изменя това в мен?

Отговор: Вашият егоизъм специално възпрепятства това, можете да го укротите само със странична сила, която действа само при условие на изучаване, общуване със себеподобни, обучение на други – защото силата на поправяне е скрита във връзката помежду ни.

Въпрос от английския блог: Ако 99% от населението на света не трябва да се поправят, какво конкретно трябва да поправяме в тях с помощта на разпространението?

Отговор: Ние, 1%, трябва да се поправяме чрез обединение в група и силата на нашето обединение (арвут), ще обедини всички 99%, които са извън групата. Виж за това в “Предисловие към книгата Зоар” п.70-71.

Въпрос от ивритския блог: Могат ли мъж или жена, които учат и разпространяват Кабала, намирайки се в нашето обкръжение, да са в депресия? Ако да, то каква е причината?

Могат ли хората, които имат генетична и наследствена склонност към депресия или към мании, да се занимават с кабала?

Отговор: В наше време депресията е най-разпространеното явление, лекарството от нея е задълбочаване в груповите действия.

Въпрос от ивритския блог: Вкъщи имам 3-ма подрастващи, и те абсолютно не са съгласни да чуят за науката кабала. Как и кога мога да говоря с тях на тази тема?

Отговор: Не говори с тях за кабала, докато не пораснат и не пожелаят сами да слушат за нея!

[60253]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed