Да строим света на нови основи

Мнение (Д. Роджърс, милиардер, глава на съвета на директорите Rogers Holdings): Светът постепенно се свлича в нова криза, която произлиза от европейските проблеми. Светът се намира в задънена улица, в която го вкарват двете кризи — в САЩ и Европа.

Светът продължава да губи зашеметяващи суми, които няма да могат да заработят за следващите няколко десетилетия. Кризата може да стане по-лоша, отколкото през 2007-2008 години, защото дълговия товар в света рязко се е покачил оттогава. В последно време Америка е учетворила своят дълг. Системата е доста раздута и САЩ няма да могат да учетворят своите дългове още веднъж. Гърция няма да успее да удвои своите дългове още веднъж.

В най-близко време ситуацията около всички тези проблеми може да стане само по-зле. Би било по-добре, ако можем да удържим еврозоната и да проведем реорганизация на активите. Хората ще банкрутират и когато банкрутират, тогава ще могат да видят реалността в лицето. Реорганизирайте активите и компетентни хора да дойдат и да започнат да строят света на нови, по-солидни основи.

Реплика: Необходимо е да се реорганизират не активите и пасивите, а мисленето, да се обърне то в интегрално, с негова помощ да се построи ново интегрално общество, свързано с интегрални икономически връзки – това ще стане по неволя или с желание, трябва да разберем това, да разберем и да построим.

[60475]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed