В най-скоро време ще започне грандиозна криза в ЕС

каббалист Михаэль ЛайтманМнение (В.Белов, рък. на Института за Европа на РАН /Руската академия на науките/): В най-близко време ще започнат грандиозни събития в Европа, свързани с кризата на еврозоната. Мисля, че ги виждаме вече и сега. Тоест, дефакто, всеки момент ние с вас ще станем свидетели на тези събития. До края на годината. Европа няма време. Основните събития ще касаят отношението към еврото и еврозоната.

Ако се вгледаме в същността на проблема: еврозоната е икономиката на 17 страни – абсолютно различни не само по големина, но и по производителност на труда и конкурентоспособност икономики, което всъщност разрушава подобен вид обединение. Ако за Севера е важен износът на стоки с голям процент добавена стойност, то за Юга – износът на хранителни стоки, селскостопанска продукция, туризъм, недвижимите имоти.

Реплика: Изходът е само в привеждането на всички икономики към един вид – икономиката на разумното потребление, при която няма добавена стойност, а всичко се свежда към удовлетворяване на основните потребности на населението на цяла Европа, а след това и на целия свят. Докато не променим нашето отношение към себе си, като към единно семейство, а не конкурентни образования, ние няма да излезем от кризата, а ще се приближаваме към световна война.

[60072]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed