Самотните:25% от американците нямат приятели

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Много от хората преживяват самотата, като крайно неприятно състояние. Особено за жените то е много по-болезнено, отколкото при мъжете. Учените смятат, че самотата е като болката и глада, като приспособяваща реакция, способстваща за формирането на социалния човек.

25% от жителите на САЩ са признали, че нямат близки роднини – това явление става масово. Самотата е стресова реакция на повишената опасност. В САЩ близо 29 мил. човека живеят без семейства – това е с30% процента повече отколкото преди 25 год.

Самотните хора повече са предразположени към различни заболявания и живеят средно по-малко от останалите. Как чувството за глад ни показва, че е време да намерим нещо за храна, как болката ни кара да се лекуваме, така и чувството за самота ни кара да си търсим компания.

Хората, които са свързани в социален контакт с онези, които изпитват самота, след време също стават самотни. Излиза, че самотата се разпространява в социалните среди подобно на прозявката: достатъчно е един да проповядва самота, и не след дълго се появяват последователи, поддържащи неговото виждане, като собствено положение в обществото, споделящи неговото емоционално състояние.

Реплика: Всичките тези симптоми ще се увеличават дотогава, докато не разберем тяхната цел – да ни покаже решението на всичките ни проблеми – във заимнно поръчителство!

[61657]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: