Питали сте? – Отговарям – 79

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от английския блог: Напоследък срещам хора, които ми казват, че правя всичко неправилно. Не живея както трябва, не съм се оженил за който трябва, гледам неправилно на живота и на другите неща.

Другарите в групата постоянно ме учат как е „правилно“, като да  се намират вече на много високо ниво, сякаш са вече самия Творец. Виждам с какво презрение се отнасят към мен хората, в същото време аз се старая да се държа приятелски с всички и никого да не поучавам.

Всичко това ме разстройва много силно. Не знам как да живея по – нататък в този студен свят. Моето Его ли показва лицето си  така? Ако е така какво да правя, за да се справя с него? Обърнах се с тези въпроси към Твореца, но не получих отговор или не го разбрах.

Отговор: Творецът ви предпазва от гордостта. Съгласете се с всички.

Въпрос от английския блог: Аз съм ученик в ББ и мисля, че разбирам всички въпроси обхванати в блога. Но всички мои усилия да обясня тези понятия на хората, които са ми близки, но не се занимават с кабала, срещат различни видове съпротивление – от възклицание, че това е утопия, до много агресивни изблици на гняв. Какво ще ме посъветвате да направя, освен собственото ми задълбочаване в разбирането на кабала и намерението ми за постигане сливането с Твореца?

Отговор: Замълчете и се занимавайте със себе си.

[59750]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: