Мощен стихиен удар по Южна Европа

Съобщение: Испания, Италия, Франция са във властта на проливни дъждове и ураганен вятър. Наводнени са земи, села и пътища. Тече масова евакуация. С появата на проливните дъждове започна масово спиране на електричеството. Без топлина и светлина са останали 8 хиляди семейства.

От опасните райони са изведени повече от 2 хиляди души. До оттеглянето на водата на всички ще им се наложи да живеят в екстрено организирани евакуационни пунктове, страхувайки се, че ще се върнат при руини. Излезлите от бреговете реки са залели огромни територии. Дъждовете са предизвикали много свлачища, много населени места са отрязани от останалия свят. И скоро време не очакват края на това бедствие, за по-малко от 3 часа са паднали половин метър валежи.

Ураганният вятър и силните валежи не бързат да оставят и Италия. Сега цялата тяхна мощ се стовари върху Торино. Ако дъждовете не спрат, потоците ще стигнат до града. Закрити са училищата, на жителите е препоръчано да не напускат домовете си без крайна необходимост. Във Венеция – бушува стихия. За последните 2 седмици от стихията са загинали вече 20 човека.

В Испания, в столицата на провинция Мадрид вече е паднал сняг. Тук и още в 24 региона на страната е обявено бедствено положение. Картината е същата – неспиращи дъждове, излезли от бреговете реки, ураганен вятър и повалени по улиците дървета.

Реплика: Несъмнено, природата все повече излиза от равновесие и това се проявява на всички нейни нива. 2012 г. ще донесе още повече неприятни сюрпризи. Докато не разберем, че само промяната във взаимоотношенията ни може да повлияе на обкръжаващия ни свят. Както и да се подготвяме за ударите на стихията, никакви министерства няма да ни спасят – природата ни наказва, докато не разберем, като упорити деца, че сами, със своето поведение, предизвикваме тези удари.

[60079]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: