Задействай групата

каббалист Михаэль ЛайтманВ групата се извършва постоянен кръговрат на желанията. И главното за мен e да проявявам повече активност в анализа, в поправянето. Защото моето поправено отношение се връща обратно, още по-добре корегирано и усилено. С това аз внасям промени в това как групата ми въздейства. Моите слаби импулси предизвикват мощен отклик – според това, доколко аз ценя другарите си.

Тук всичко зависи от това, колко високо ги издигам в очите си. Възможно е голямото съобщество да няма за мен някаква ценност, а малката група пазя като най-доброто обкръжение в света. Това е моят избор. Правилно построявайки връзките си с другарите, аз променям своята съдба. До сега всичко вървеше по програмата на природата: аз израствах, а те ме изпълваха с въодушевление. Сега ми е дадена възможност сам да сформирам към тях аналогично отношение.

Това е възможно благодарение на разбиването на съсъдите, вследствие на което виждам своите желания като чужди, обособени, независещи от мен. Всъщност, аз имам възможността да ги поправя отстрани, сякаш отвън. При това самия аз –съм не нещо друго, а точка, която Творецът е запалил в мен.

Пред мен е цялата реалност, всичките души. А аз – искра, която трябва да изгради вярно отношение към тях , подобно на това, как Творецът се отнася към творенията. Та нали тези души са моя духовен съсъд. Дали са ми шанс, съзнателно, нарочно да гледам към тях през тази призма, а те в отговор ме укрепват. Така постепенно, на принципа на взаимност, откривам, че имам връзка с Твореца. Оказва се, че моят съсъд е Малхут с висшата светлина.

Тук лежи моят единствен избор. А групата, от своя страна, ще ми даде всичко необходимо. Но ако не взаимодействам с нея селективно, желаейки имено това, то светът ме води по пътя на страданието – което се нарича в ”своя срок”.

И така, за да застанеш бързо на правия път към целта, задействай групата. Само от нея, от правилното обкръжение, ще получиш светлина – сила за ускорено развитие.

Малхут на света на Безкрайността ти се представя днес, като ”този свят”. Както се отнесеш към тази реалност, така и тя ще ти въздейства на теб, ще те променя. Всичко зависи от твоето отношение, от това, доколко сериозно формираш и предизвикваш върху себе си въздействието на другарите си. Обърни ги с правилния ъгъл в своето възприятие – и те ще излъчат върху теб светлина. Тъй като ти имаш работа с Малхут на Безкрайността, която ти е дадена за работа.

От урока ”Даряване на Тора”, 09.11.2011

[60244]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed