Решение за кризата – във взаимопомощта!

каббалист Михаэль ЛайтманЕто, най-накрая, има движение към начало за решаване на кризата:

Мнение: В. Рединг, главен заместник на Еврокомисията: Еврокомисията измисли нов начин да избегне дефолта на страните по периферията, заплашващ със сриване на всички европейски банкови системи. Държави с най-висок кредитен рейтинг взимат кредит, но не за себе си, а за страните-длъжници, същите тези, снижаващи стойността на обслужването на тези дългове.

Те биха могли да сформират основата на европейския пазар на заимстването, което би оказало положително въздействие на финансовите пазари. Раздробеността на европейския пазар на заимстването довежда до това, че отделните държави могат лесно да станат обекти на атака. В същото време създаването на общ пазар на заимстването на икономически силните страни, би способствало за стабилизиране на ситуацията. Би могло да се сформира ядро на Европа, способно да придаде нов импулс на по-нататъшното развитие.

А. Девятов, икономист ФК Уралсиб: Механизмът, предложен от Рединг, ще помогне на страните по периферията. Всяка от шестте страни ще заема пари от свое име в помощ на страните по периферията, а обемите ще координират помежду си. Би било по-добре да се чуе това решение преди срива на фондовите пазари! Инвеститорите се боят, че дефолтът на Гърция ще срине по веригата цялата европейска банкова система, защото облигациите на страните по периферията се намират в равновесие с много европейски банки.

А. Минаев, началник на аналитичния отдел Rye, Man & Gor securities: Основният проблем – ще могат ли тези страни да се договорят и да реализират този план. Освен това, че страните са различни, на тях им оказват натиск избиратели, които изразяват обективно недоволство от това, че страните използват техните ресурси за помощ на други европейски страни, явно в ущърб на интересите на собствените страни.

Реплика: Виждаме, че има решение – във взаимопомощта! Но липсата на предварително възпитание на страните от ЕС в духа на взаимното поръчителство, се явява причина за неговия провал. Затова кабала предупреждава – от началото на проява на кризата е необходимо незабавно да се въведе световно образование и възпитание за природата на новия интегрален свят, за неговите взаимовръзки, за необходимостта да се достигне такава връзка на човечеството, като в единен организъм – само образованието и достигането на взаимна връзка ще спаси света от глад и война.

[58447]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed