Протест в САЩ

Съобщение: “Съдирайте богатите от данъци“, “Пари за здравеопазването, а не за забогатяване на корпорациите“, – такива плакати носеха демонстрантите. В протестната акция участваха около хиляда души, повечето от които студенти и безработни. Като причина за кризата в американската икономика, те обвиняваха влиятелните финансови корпорации и се възмущаваха от съкращенията в бюджетните разходи за социалната сфера.

Хората маршируваха, преминавайки от финансовия квартал Манхатън до един от главните площади Юнион-Скуеър. Няколко демонстранта биеха барабани и скандираха: “Заеми Уол-Стрийт  – за цял ден, за цялата седмица“. По пътя към Уол-Стрийт, където е разположена Ню-Йоркската фондова борса, полицията започна да действа. Задържаните са били десетки, а някои от особено активните протестиращи са били бити с палки от охранителите.

Информацията, че силите за сигурност са използвали сълзотворен газ срещу демонстрантите не е потвърдена. Протетните акции в района на Уол-Стрийт продължават вече седмица. Демонстрантите са разположили палатки в протежение на няколко стотин метра по улиците на долен Манхатън.

Реплика: Това все още не е усещане за кризата и не са антикризисни акции, както в Израел, а просто студентски игри на свобода. Но, когато започне усещането за студ, глад, мрак – ето тогава ще започнат и истинските вълнения. Ние можем да предотвратим всичко това, ако се постараем. Хората трябва да узнаят за висшия план на природата, еволюцията – да доведе човечеството до обществото на взаимното поръчителство, единство между себе си и природата, както един единен организъм. А всички наши старания, ние трябва да насочим на това, да изпълним този план.

[55887]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed